|
|
|
Cassata Siciliana |
|
ingrediënten: |
|
|
1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm)
4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop
600 gram ricotta
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt
30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigarreaux) in stukjes
30 gram sukade, grof gehakt
30 gram pure chocolade, grof gehakt
1 eetlepel groene pistaches of hazelnoten, grof gehakt
200 à 250 gram witte marsepein
gekonfijte vruchten voor de garnering
springvorm doorsnede 22 cm, deegroller
Fondant:
1 eiwit
200 à 300 gram poedersuiker
sap van een citroen |
|
bereiding: |
|
|
Snijd de biscuit overlangs in 2 plakken. Leg de onderste helft in een springvorm. Besprenkel de cake met Marsala of likeur.
Meng in een kom de ricotta met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa en houdt ca. 10 eetlepels apart. Meng de rest van het ricottamengsel met de gehakte gekonfijte vruchten, chocolade en noten en schep het op de biscuit in de vorm. Dek af met de tweede laag, bestrijk de hele taart met de achtergehouden ricotta en laat de taart in de koelkast opstijven.
Rol de marsepein met wat poedersuiker uit tot een cirkel van ca. 26 cm. Verwijder de springvorm en zet de cassata op een schaal. Bekleed hem met de marsepein.
Roer in een kom het eiwit met de poedersuiker en citroensap tot een dikvloeibaar mengsel en strijk het over de taart. Garneer met gekonfijte vruchtjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|