laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cassata Siciliana
  ingrediënten:
   

    1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm)
    4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop
    600 gram ricotta
    100 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt
    30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigarreaux) in stukjes
    30 gram sukade, grof gehakt
    30 gram pure chocolade, grof gehakt
    1 eetlepel groene pistaches of hazelnoten, grof gehakt
    200 à 250 gram witte marsepein
    gekonfijte vruchten voor de garnering
    springvorm doorsnede 22 cm, deegroller

    Fondant:
    1 eiwit
    200 à 300 gram poedersuiker
    sap van een citroen
  bereiding:
    Snijd de biscuit overlangs in 2 plakken. Leg de onderste helft in een springvorm. Besprenkel de cake met Marsala of likeur.

Meng in een kom de ricotta met de suiker en vanillesuiker tot een gladde massa en houdt ca. 10 eetlepels apart. Meng de rest van het ricottamengsel met de gehakte gekonfijte vruchten, chocolade en noten en schep het op de biscuit in de vorm. Dek af met de tweede laag, bestrijk de hele taart met de achtergehouden ricotta en laat de taart in de koelkast opstijven.

Rol de marsepein met wat poedersuiker uit tot een cirkel van ca. 26 cm. Verwijder de springvorm en zet de cassata op een schaal. Bekleed hem met de marsepein.

Roer in een kom het eiwit met de poedersuiker en citroensap tot een dikvloeibaar mengsel en strijk het over de taart. Garneer met gekonfijte vruchtjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats