laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Struisvogelbiefstuk op een bedje van groene salade
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
  • 2 sinaasappels
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1/2 zakje verse koreander
  • 3 eetlepel hazelnootolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 25 gram pecannoten
  • 2 struisvogelsteaks
  • 100 gram veldsla
  • 100 gram rucola
  • 25 gram margarine
  bereiding:
    - Sinaasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en met een scherp mes je de partjes tussen de vliesjes uitsnijden, hierbij het sap opvangen. In steelpan sinaasappelsap met de fond aan de kook brengen en ca. 2 minuten op hoog vuur laten inkoken. Laten afkoelen. In kopje koreander fijnknippen. Koreander en olie door sinaasappelmengsel kloppen. Dressing op smaak brengen met zout en peper. Pecannoten grof hakken.
- Struisvogelbiefstuk op kamertemperatuur laten komen.
- Worteltjes van veldsla verwijderen. Rucola grof snijden. Schep in een kom veldsla, rucola en helft van dressing luchtig door elkaar. Verdeel de salade als een bergje over vier borden. Leg de partjes sinaasappel erover.
- Verhit in een pan de boter en bak de struisvogelsteaks op hoog vuur in ca. 4 à 5 minuten bruin van buiten en rose van binnen. Bestrooi ze met zout en peper naar smaak en laat ze een minuutje op de snijplank rusten. Snijd daarna de biefstukjes in dunne plakjes. Rangschik de plakjes als een waaier tegen de salade.
- Bestrooi de salade met de grof gehakte pecannoten en sprenkel nog wat lauwwarme dressing eroverheen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats