|
|
Pel de look en hak hem fijn. Hak de rozemarijn en hou de takjes tijm apart. Verbrijzel de laurierblaadjes. Strijk een ovenschotel in met olie, bij voorkeur een geverniste schotel van aardewerk (wat men in de Provence een tian noemt). Pel de uien en snij ze in schijfjes. Spoel de courgettes en snij ze ook in schijfjes. Bak de uien en vervolgens de courgettes goudgeel in vier eetlepels olie.
Snij de tomaten in schijfjes, haal er de pitten uit en dep ze droog met keukenpapier. Schik de tomaten-, uien- en courgetteschijfjes in de schotel, goed tegen elkaar gezet. Strooi er suiker op. Bestrooi ze met look, peterselie, laurier, tijm en oregano. Doe er zout en peper op. Bak het gerecht 45 min. in een warme oven op th. 5 (150°C). Versier het met basilicumblaadjes, besprenkel het met een straaltje olie en dien het op. |