|
|
- Kneed de bloem, boter, 1/2 theelepel zout en ca 1 eetlepel koud water snel tot een soepel deeg en leg dit 1 uur in de koelkast.
- Snijd de kaas in kleine blokjes.
- Snijd het spek in kleine stukjes, bak ze even in een koekenpan, strooi de paprikapoeder erover en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven tot 200 graden Celcius.
- Rol het deeg uit en bekleed de bodem en rand van een lage springvorm ermee.
- Klop de eieren met de slagroom, een snufje zout en de peper.
- Meng de stukjes kaas en spek en de gehakte peterselie er luchtig door.
- Verdeel deze massa over het deeg.
- Zet de taart in de voorverwarmde oven en temper de warmte na een paar minuten tot 175 graden C.
- Bak de taart in 30-40 minuten mooi bruin.
- Serveer de kaastaart warm en snijd hem in punten. |