laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Het ultieme Toscaanse dessert
  ingrediënten:
   

    4 grote handperen
    2 dl Chianti
    200 gram suiker
    3-4 eetlepels honing
    200 gram Pecorino Toscano
    evt. aardappelzetmeel
  bereiding:
    Schil de peren en snijd een plakje van de onderkant zodat ze rechtop kunnen staan. Zet ze in een pan naast elkaar. Schenk de rode wijn hieromheen en voeg de suiker toe.

Kook de peren zachtjes gaar en laat ze afkoelen. Bind het kookvocht eventueel af met een theelepel aardappelzetmeel met water aangelengd.

Schik voor het serveren de peren op een bordje. Bedruppel de peren met honing en lepel de wijnsaus er omheen. Schaaf hierboven met een dunschiller de Pecorino.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats