laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kabeljauw 'Bonne femme'
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:

  2 kabeljauwfilets van 160 gram
  300 gram aardappels
  100 gram winter- of zomerwortels
  100 gram champignons
  100 gram courgettes
  100 gram ontbijtspek
  1 kleine ui
  100 l vloeibare boter
  bereiding:
    Snijd de aardappels in blokjes en kook ze half gaar. Doe hetzelfde met de wortel. Snijd de courgette in blokjes en ook het ontbijtspek en de ui. Snijd de champignons in vieren.

Laat 50 gram margarine uitbruisen in een koekenpan en bak hierin het spek, de ui en de aardappels. Voeg vervolgens wortel, courgette en champignons toe. Laat alles even lekker bakken en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Doe alles over in een beboterde ovenschaal.
Smelt de rest van de boter en wentel de kabeljauwfilets door de lauwe boter. Leg de filets bovenop het aardappelgroenten mengsel. Zet de schaal 12 minuten in een oven van 180°C.

Tips:
Kabeljauw kan tijdens het bakken in de pan makkelijk uit elkaar vallen. Door de vis in de gesmolten boter te wentelen komen de filets toch mooi heel op tafel. Door het boterlaagje rondom blijft de vis lekker sappig. Eigenlijk heb je bij dit gerecht geen saus nodig omdat bij deze bereiding de kabeljauw lekker sappig blijft. hierbij is een koude mosterdsaus het lekkerst.

Het werk van dit gerecht zit 'm in het snijden van alle groenten en aardappels. Je zou hier ook voorgesneden groenten en aardappelblokjes voor kunnen gebruiken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats