laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bieslookcreme soep
  ingrediënten:
   
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 2 flinke bossen fijngesneden bieslook
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1/2 liter melk
  • 1 dl room
  • 1 dl creme fraiche
  bereiding:
    - Laat de boter smelten en uitbruisen. Voeg de gesneden sjalot toe en fruit dit lichtjes aan. Voeg de bloem toe en laat deze gaar worden.
- Doe de koude melk en kippenbouillon bij de gevormde roux en breng de basissoep al roerend aan de kook. Voeg alle gesneden bieslook toe en pureer de soep. Zeef alles door een fijne zeef. Breng op smaak met de room, creme fraiche, peper en zout.
- Serveer de soep met een gefrituurd geitenkaasje.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats