Gerookte schelvis met yoghurtsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
-
2 gerookte schelvisfilets van elk 300 gr - 4 eetlepels citroensap
- zout
- peper
- 2 potjes yoghurt
- 1 koffielepel aardappelmeel
- 1 eetlepel wijnazijn
- 1 eierdooier
- 1 klein tuiltje bieslook
|
|
bereiding: |
|
|
- De visfilets in twee'n snijden, in een schotel schikken en bedruipen met het citroensap. Lichtjes kruiden en de yoghurt over de vis gieten. Afdekken en gedurende 4 minuten op kracht laten koken. De vis met behulp van een spatel op een serveerschaal schikken.
- Het aardappelmeel aanmengen met de wijnazijn, het kookvocht van de vis bijvoegen en 1 minuut op volle kracht in de oven laten koken. Onder voortdurend kloppen de eierdooier bijvoegen en 1 minuut op halve kracht laten koken. Opkloppen en het gehakte bieslook bijvoegen.
- Op smaak brengen met peper en zout en de vis overgieten met deze saus. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|