laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Cassata Siciliana
  ingrediënten:
   

    2 sinaasappels
    50 g suiker
    50 g pistachenootjes
    150 g pure chocolade
    50 gram bigarreaux
    450 gram roombotercake
    100 ml marsala of sinaasappellikeur
    500 gram ricotta
    2 el poedersuiker
    50 gram sukade
    20 g boter
    50 ml espressokoffie
  bereiding:
    Sinaasappels dun schillen en schil in reepjes snijden. In pan 150 ml water aan de kook brengen en suiker erin oplossen. Schilletjes toevoegen en 15 min. zachtjes koken. Iets laten afkoelen.

Pistachenootjes pellen en overgieten met kokend water. Bruine velletjes eraf wrijven en nootjes grof hakken. Van chocolade 50 g grof hakken. Bigarreaux fijnsnijden. Cake overlangs in drie lagen snijden. Elke laag besprenkelen met marsala (3 eetlepels overhouden) en sinaasappelsiroop uit pan.

Helft van sinaasappelreepjes kleiner snijden. In kom mengen met ricotta, poedersuiker, pistachenootjes, sukade, bigarreaux, gehakte chocolade en 3 el marsala.

Een laag cake op schaal leggen en dik bestrijken met ricottamengsel. Herhalen met middelste laag. Bovenste cakelaag erop leggen en buitenkant van taart ook dun bestrijken met ricottamengsel.

Rest van chocolade boven steelpan breken. Boter en espresso toevoegen en geheel op heel laag vuur al roerend verwarmen, tot dikke chocoladesaus ontstaat. Pan van vuur nemen en saus iets laten afkoelen.

Chocoladesaus over cake schenken en met paletmes over bovenkant en zijkanten van taart uitstrijken. Cassata in koelkast minstens 2 uur (liever een dag) laten opstijven. Met warm, nat mes cassata in stukken snijden en op borden leggen. Garneren met achtergehouden sinaasappelschilletjes.

Let op: bereidingstijd is exclusief 2 uur wachttijd.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats