Bospaddestoelen met amandelroomsaus en kaaschips |
|
ingrediënten: |
|
|
2 sjalotjes
400 gram gemengde paddestoelen
25 gram boter
versgemalen peper
zout
2 eetlepels citroensap
50 gram geschaafde amandelen
2 dl koksroom
2 cm verse gemberwortel
2 eetlepels gehakte bieslook
6 eetlepels parmezaanse kaas
bakpapier |
|
bereiding: |
|
|
Teken 8 cirkels van 12 cm doorsnede op het bakpapier en leg deze op de bakplaat. Verhit de oven tot 190 graden. Vul de cirkels gelijkmatig met de geraspte kaas. Zet ze circa 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Let er op dat ze niet te donker worden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Schep ze voorzichtig met een pannenkoekmes van het bakpapier.
Pel de sjalotjes en snipper ze. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of partjes. Smelt de boter, fruit de sjalotjes en bak de paddestoelen 2 minuten. Voeg peper, zout en citroenrasp toe.
Meng de koksroom met geraspte gemberwortel en bieslook door de paddestoelen en warm even door.
Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan.
Serveer het gerecht in eenpersoonsschaaltjes. Strooi de amandelen en kaaschips erover. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|