|
|
|
Aardappel aubergineschotel |
|
ingrediënten: |
|
|
- 450 gr mager rundvlees
- 150 gr mager rookspekreepjes
- zout, peper uit de molen
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 3 teentjes knoflook
- 1/4 l droge rode wijn
- olijfolie
- 700 gram aubergine
- 3 vleestomaten
- 1 kg kruimige aardappelen
- boter
- 1 dl koffieroom
|
|
bereiding: |
|
|
- Het rundvlees in stukjes snijden en met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel wegzetten, af en toe omscheppen.
- De aubergine in dunne plakken snijden, met flink wat zout bestrooid in een vergiet 15 minuten wegzetten, droogdeppen en de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin roosteren.
- De vleestomaten in plakken snijden.
- De aardappelen schillen, met een schaaf in plakken snijden en omscheppen met 2 eetlepels olijfolie.
- Een ovenschaal invetten en de vleesstukjes erin scheppen.
- De aubergine en tomaatplakken er dakpansgewijs opleggen en het marinadevocht erover schenken.
- Daarop de aardappelplakjes schikken.
- De koffieroom mengen met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provençaalse kruiden en over de aardappelen lepelen.
- De schotel bij 200°C 1 1/2 uur bakken, eventueel na 1 uur afdekken met bakpapier om verbranden te voorkomen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|