Geitenkaasflensjes met gecarameliseerde ui en prei |
|
ingrediënten: |
|
|
- 75 gr bloem
- zout
- 1 ei
- 2 1/2 dl melk
- 4 plakken verse geitenkaas +/- 70 gr
- peper
- 2 el boter
- 2 gesnipperde uien
- 1 prei in dunne ringen
- 2 el suiker
- 2 el creme fraiche
- 1 el geschaafde amandelen
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk.
- Bak er in de boter 4 dunne flensjes van.
- Verwarmen de oven voor op 200 graden C.
- Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
- Laat in de boter de ui en prei op laag vuur smoren.
- Voeg de suiker en 4 el water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gecarameliseerd is.
- Spreid de flensjes uit.
- Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
- Vouw de flensjes in vieren.
- Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes met de punt naar het midden erop.
- Schep in het midden de creme fraiche en strooi er de amandelen over.
- Laat in het midden van de oven de creme fraiche in +/- 8 minuten smelten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|