laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geitenkaasflensjes met gecarameliseerde ui en prei
  ingrediënten:
   
  • 75 gr bloem
  • zout
  • 1 ei
  • 2 1/2 dl melk
  • 4 plakken verse geitenkaas +/- 70 gr
  • peper
  • 2 el boter
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 prei in dunne ringen
  • 2 el suiker
  • 2 el creme fraiche
  • 1 el geschaafde amandelen
  bereiding:
    - Maak een beslag van de bloem, zout, het ei en de melk.
- Bak er in de boter 4 dunne flensjes van.
- Verwarmen de oven voor op 200 graden C.
- Halveer de plakken geitenkaas en bestrooi ze met peper.
- Laat in de boter de ui en prei op laag vuur smoren.
- Voeg de suiker en 4 el water toe en verwarm het geheel al omscheppend tot het water verdampt en de suiker gecarameliseerd is.
- Spreid de flensjes uit.
- Leg op elk flensje wat groenten en daarop 2 stukjes geitenkaas.
- Vouw de flensjes in vieren.
- Schep de rest van de groenten in een ovenschaal en leg de flensjes met de punt naar het midden erop.
- Schep in het midden de creme fraiche en strooi er de amandelen over.
- Laat in het midden van de oven de creme fraiche in +/- 8 minuten smelten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats