|
|
|
Luxe Broodjes |
|
ingrediënten: |
|
|
- Bloem, 500 Gram
- Gedroogde Gist, 1 zakje
- Zout, 10 Gram
- Boter, 40 Gram
- Handwarme melk, 3 dl
- Lauw water met een schepje suiker
|
|
bereiding: |
|
|
- Maak eerst het deeg.
- Doe dit met een keukenmachine of met de hand.
- Meng de gist met een beetje lauw water en een schepje suiker.
- Roer dit goed door elkaar.
- Doe de bloem en het zou in de keukenmachine en laat hem zachtjes draaien.
- Voeg nu de melk toe (Niet alles tegelijk!).
- Daarna gist toevoegen.
- Als het deeg eigenlijk nog te dik is doe er dan de boter bij.
- Laat alles goed mengen en voeg er naar behoefte de rest van de melk bij.
- Let op dat het deeg niet te slap wordt.
- Als het deeg gereed is uit de machine halen en opbollen.
- Zet het op een warme plaats (bv oven van 30 ? 40 graden).Na +/- een half uur het deeg verdelen in stukjes van ongeveer 50 gram.
- Deze stukjes weer opbollen en daarna warm wegzetten.
- Leg er een vochtige doek overheen. Als de bolletjes weer zijn gerezen kun je de broodjes gaan vormen. Leg de gevormde broodjes op een bakplaat en bestrijk ze met ei.
- Tenslotte als ze opnieuw gerezen zijn afbakken in een oven met een temperatuur van 240 graden.
- De baktijd is hooguit 10 minuten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|