|
|
|
Salade met gebakken duivenborst |
|
ingrediënten: |
|
|
- 2 sneetjes witbrood zonder korst, in dobbelsteentjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 duivenborsten zonder vel
- 50 g boter
- 1 zakje gemengde slasoorten
- 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
- 1/2 paprika, in hele fijne reepjes
- zout en peper [color=blue:5964110bf7]
- **Voor de dressing:[/color:5964110bf7]
- 1 eetlepel azijn
- 3 eetlepels notenolie (walnoot of hazelnoot)
- 1/2 ui, gesnipperd
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Bak de dobbelsteentjes brood in de olijfolie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop dressing van de azijn, notenolie,ui, zout en peper.
- Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in de boter om en om bruin, ca. 2 minuten aan elke kant.
- Haal het vlees uit de pan, laat het 4 minuten rusten en snijd de duivenborsten dan in schuine plakken.
- Leg op elk bord een bergje sla en een paar plakken duivenborst
- Schenk een beetje dressing over de salade en garneer het gerecht met de croutons, geroosterde pijnboompitten en reepjes paprika. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|