laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Salade met gebakken duivenborst
  ingrediënten:
   
  • 2 sneetjes witbrood zonder korst, in dobbelsteentjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 duivenborsten zonder vel
  • 50 g boter
  • 1 zakje gemengde slasoorten
  • 2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in een droge pan
  • 1/2 paprika, in hele fijne reepjes
  • zout en peper [color=blue:5964110bf7]
  • **Voor de dressing:[/color:5964110bf7]
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 eetlepels notenolie (walnoot of hazelnoot)
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • zout en peper
  bereiding:
    - Bak de dobbelsteentjes brood in de olijfolie goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop dressing van de azijn, notenolie,ui, zout en peper.
- Bestrooi de duivenborsten met zout en peper en bak ze in de boter om en om bruin, ca. 2 minuten aan elke kant.
- Haal het vlees uit de pan, laat het 4 minuten rusten en snijd de duivenborsten dan in schuine plakken.
- Leg op elk bord een bergje sla en een paar plakken duivenborst
- Schenk een beetje dressing over de salade en garneer het gerecht met de croutons, geroosterde pijnboompitten en reepjes paprika.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats