Courgettesoep met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 g gerookte zalm
- 300 g courgette in kleine blokjes
- 1 kleine ui gesnipperd
- 15 g boter
- 75 g waterkers
- ? l kruidenbouillon (tablet)
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
- Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt ca. 4 minuten.
- Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op.
- Pluk vier mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep.
- Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Snijd de zalm in mooie reepjes van 1 cm breed.
- Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van gerookte zalm.
- Garneer met een toefje waterkers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|