| Courgettesoep met gerookte zalm | 
							
					|  | ingrediënten: | 
			
				
					|  |  | 100 g gerookte zalm300 g courgette in kleine blokjes1 kleine ui gesnipperd15 g boter75 g waterkers? l kruidenbouillon (tablet) zout en peper
 | 
							
					|  | bereiding: | 
				
					|  |  | - Laat de zalm op kamertemperatuur komen. - Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt ca. 4 minuten.
 - Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op.
 - Pluk vier mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep.
 - Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep.
 - Breng de soep op smaak met zout en peper.
 - Snijd de zalm in mooie reepjes van 1 cm breed.
 - Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van gerookte zalm.
 - Garneer met een toefje waterkers.
 | 
				
					|  | 
				
					|  | 
|   
 
 | 
				
					|  | mail dit recept naar een vriend of vriendin | 
					
			|  |