Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen:- 300 g kabeljauwfilet in 2 stukken
- 2 el bloem
- 4 struikjes witloof
- 50 g boter
- sap van een halve citroen
- klein bekertje creme fraiche
- 1 el grove mosterd
- 1 el gembersiroop (uit een potje gember)
- zout en peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Bestrooi de stukken vis met zout en peper en wentel ze door de bloem.
- Maar de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengt in smalle reepjes
- Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwfilets op matig hoog vuur in ca 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege. Houd de filets warm onder alufolie
- Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ca 3 minuten beetgaar.
- Roer het citroensap, de creme fraiche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door.
- Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwfilets erop. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|