|
|
|
Biefstuk met champignontapenade |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 biefstukken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 uitje gesnipperd
- klein stukje rode paprika fijngehakt
- 200 g champignons fijngehakt
- 3 eetlepels kappertjes fijngehakt
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels fijngeknipt bieslook
- zout, peper
|
|
bereiding: |
|
|
- Masseer de biefstuk met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee
- Laat het mengsel in een zeef uitlekken en meng het met de kappertjes, het bieslook, de peterselie, een snufje zout en wat peper
- Bakkerel de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op halve stand, leg de biefstukken in de pan en bak ze ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer
- Leg de biefstukken op warme borden en schep op elk 1/4 van de champignontapenade. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|