|
|
|
Spaghetti met quornbasilicumsaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 150 g spaghetti
- zout, peper
- 1 bakje quorngehakt, +/- 175 g
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 100 g wortel, geraspt
- 1 1/2 el tomatenpuree
- 400 g pomodoro tomaten, in stukjes
- 5 el basilicumblaadjes, grof gescheurd
- 50-75 g oude kaas, geraspt
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de spaghetti in ruim kokend water met iets zout volgens de beschrijving op het pak gaar.
- Bak het quorngehakt zachtjes in de olie in +/- 2 min. bruin. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak het +/- 2 min. mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak +/- 1 min. zachtjes. Voeg de tomaten toe en bak ze onder af en toe omscheppen in 10 min. helemaal zacht.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Giet de spaghetti af en schep het door de quornsaus. Roer de helft van de basilicum erdoor en strooi de rest er overheen. Geef de kaas er aan tafel bij. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|