laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Varkensoester met kruidenboter
  ingrediënten:
   

    4 varkensoesters (à 125 g stuk)
    2 eetlepels witte wijn
    1 teentje knoflook
    75 g boter (op kamertemperatuur)
    1/2 theelepel tijm
    1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
    snufje zout
    1 eetlepel olijfolie
    snufje peper (versgemalen)
    1 theelepel citroensap
    grillpan (BBQ of ovengrill)
  bereiding:
    Bereidingstijd: 25 minuten


Meng in een kom de boter, knoflook, citroensap, witte wijn, tijm en peterselie door elkaar tot een romige kruidenboter. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. Zet de kruidenboter tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de grill voor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid de varkensoesters met peper en bestrijk het vlees licht met olijfolie.
Gril de varkensoester in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
Verdeel het vlees over 4 borden en leg op elke oester een klontje kruidenboter.

Lekker met gepofte aardappel en bloemkool met kaassaus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats