laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Slavinkjes met rode kool en uienjus
  ingrediënten:
   

    1 pak diepvries rode kool met appeltjes
    1 ui
    4 slavinken
    50 gram rozijnen
    vloeibaar bak- en braadvet
    1 eetlepel bloem
    2 dl rundvleesbouillon (van tablet)
    Extra nodig: aluminiumfolie
  bereiding:
    Laat de rode kool ontdooien. Pel en snipper de ui. Snijd iedere slavink in 3 kleine stukjes. Meng de rozijnen door de rode kool en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken.

Verhit 2 kneepjes vloeibaar braadvet in een koekenpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak de slavinkjes in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar. Haal de vinkjes uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Fruit de ui in het achtergebleven bakvet. Roer de bloem erdoor en voeg al roerend de bouillon toe. Laat de jus ca. 1 minuut zachtjes koken. Schep de uienjus over de slavinken en serveer met de rode kool.

Tip:
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree.

- Je kunt de rozijnen ook door de uienjus doen in plaats van door de rode kool.
- Voor een extra smakelijke jus kun je een scheutje rode wijn toevoegen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats