|
|
|
Kaassoufflétjes |
|
ingrediënten: |
|
|
3 eieren
3 dikke el bloem
2,5 dl melk
125 gr kaas
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl paprikapoeder
snufje zout
4 muffinvormen
oven |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Splits de eieren.
Klop de eidooiers met 1/4 van de melk en voeg de gezeefde bloem al roerend toe.
Breng de rest van de melk net tegen de kook aan, giet 1/3 in het eigeelmengsel en klop goed door. Giet daarna alles terug in de pan bij de rest van de melk.
Breng zachtjes, al roerend, aan de kook totdat het mengsel begint te binden.
Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte kaas en de kruiden toe.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel het door het soufflémengsel.
Vul de ingevette muffinvormen voor 2/3de (de soufflé rijst namelijk flink).
Zet de vormen 20 minuten in de hete oven en bak ze goudbruin.
Onmiddellijk serveren. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|