laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Stoofpot met gehaktballetjes
  ingrediënten:
   

    3 wortelen
    5 aardappelen
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    1 grote ui
    2 tomaten
    3 teentjes look
    500 g gemengd gehakt
    peper,
    oregano
    2 blaadjes laurier
    curry poeder
    1 bouillonblokje
  bereiding:
    Snij de groenten in julienne. Hak de ui grof en snij de look zeer fijn. Verhit een gietijzeren stoofpot en giet hierin een scheutje olijfolie. Wanneer de olie goed heet is voeg je de grof gesneden uien toe. Fruit deze glazig. Voeg de tomaten en de look toe. Laat dit even sudderen.

Voeg nu de rest van de groenten toe alsook de kruiden. Laat dit onder deksel even door sudderen. Vorm ondertussen van het gehakt balletjes van ongeveer 2 centimeter. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes mooi bruin. Haal de balletjes uit de pan en leg ze even opzij. Verkruimel het bouillonblokje in wat heet water en giet dit in de pan. Schraap de
braadresten goed los. Giet dit bij de groenten en voeg de gehaktballetjes toe.

Laat nog ongeveer een uur sudderen op een laag vuurtje. Je kan de saus eventueel wat binden met instant roux.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats