Aspergesoep met paddestoelen en spekjes |
|
ingrediënten: |
|
|
1 pakje Soepbasis Room
300 gram witte asperges
75 gram bacon, in plakken
150 gram paddestoelen, in reepjes (bijvoorbeeld champignons en/of oesterzwammen)
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels fijngeknipte peterselie |
|
bereiding: |
|
|
Kook de asperges beetgaar volgens het basisrecept en snijd de asperges in stukken van 3-4 cm.
Bak de bacon krokant in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Laa de plakken uitlekken opkeukenpapier en breek ze in kleine stukjes.
Warm de Soepbasis Room op volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de in repen gesneden paddestoelen toe met het citroensap en laat de soep nog 2 minuten zacht doorkoken.
Voeg de asperges toe en verwarm tot deze warm zijn.
Garneer de soep met de krokant gebakken bacon en peterselie. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|