laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paddestoelenmedaillons met Spruitjes, Aardappeltje
  ingrediënten:
   
  • 600 gram gemengde paddestoelen (shii-takes, oesterzwammen, grot- of kastanjechampignons),
  • olie,
  • 1/2 liter groentebouillon,
  • 8 gram agar agar,
  • 800 gram kleine spruitjes,
  • 800 gram geschrapte krielaardappeltjes,
  • jus,
  • 350 gram veenbessen (cranberry's),
  • 6 el rietsuiker,
  • oersuiker of ahornsiroop
  bereiding:
    - Borstel de paddestoelen schoon, verwijder het onderste droge stukje van de steeltjes en snij ze in dunne plakjes. (Als je gedroogde shii-takes gebruikt, het weekwater bewaren voor de bouillon). Bak ze vervolgens ongeveer 5 minuten in wat olie. Meng inmiddels de agar agar met de bouillon en breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Laat het 2 minuten goed doorkoken en draai dan het vuur uit. Verdeel de gebakken paddestoelen over 4 bakjes die heel licht met olie zijn ingevet. Schenk de bouillon met de agar agar in de bakjes, zodat deze net onder staan. Laat de bakjes op een koele plaats opstijven. De paddestoelenmedaillons kunnen ook al ruim tevoren klaargemaakt worden. Ze worden koel geserveerd (ondersteboven!) met warme veenbessen. De hartige smaak van de shii-takes en andere paddestoelen kombineert heerlijk met de warme veenbessen en de spruitjes.
- Was de veenbessen en kook ze in een bodempje water met de suiker op een zacht vuurtje. Als ze niet meer "ploppen" (kapot springen) zijn ze gaar. Dit duurt ca. 5 minuten. Kontroleer of ze zoet genoeg zijn en voeg eventueel nog wat suiker of siroop toe.
- Maak de spruitjes schoon en maak een kruisje met het mes in de onderzijde. Kook ze in niet meer dan 10 minuten beetgaar. Was de krieltjes en kook deze in weinig water gaar. Serveer deze met een eenvoudige jus van bijvoorbeeld plantaardige juspoeder, een beetje tomatenketchup en wat shoyu. Bewaar wat paddestoelen om te garneren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats