laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gegrilde tonijn met krullen oude deldense geitenka
  ingrediënten:
   
  • 600 gr. verse tonijn (in 4 gelijke stukken)
  • 1 oud deldens geitenkaasje
  • 2 dl olijfolie extra vergin
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 rode paprika
  • aceto balsamico
  • zout en peper
  • 1 teen knoflook
  bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak de grilpan goed heet en smeer de tonijn in met een beetje olijflie
- Gril de tonijn kort in de grilpan zodat een mooi ruiten motief ontstaat
- De tonijn mag nog niet gaar zijn. Bestrooi de tonijn met iets peper en zout.
- Schil de paprika en snijd hem in kleine blokjes (brunoise) en snijd de teen knoflook in vieren.
- Verwarm de olijfolie (niet te heet) en voeg de paprika, knoflook en rozemarijn toe
- Laat de paprika op een laag vuur langzaam gaar worden. Maak op smaak met zout, peper en een paar druppels aceto balsamico. Verwijder de rozemarijn en de knoflook.
- Verwarm de tonijn in de oven, niet geheel gaar laten worden. De tonijn mag van binnen nog Iets ?ros?? zijn, dan is hij nog lekken sappig. Tonijn die helemaal gaar is wordt erg droog.
- Serveer de tonijn op groente naar keuze (spinazie of courgette bijvoorbeeld) en schep de lauwewarme paprika-olie erover.
- Afgarneren met krullen oude deldense geitenkaas
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats