|
|
|
Witte chocolademousse met pruimen compote |
|
ingrediënten: |
|
|
- 100 gram witte chocolade couverture
- 1 eidooier
- 1/4 dl. cognac
- 2 gram gelatine (geweekt)
- 2 eiwitten
- 12,5 gram suiker
- 0,125 liter slagroom
- 32 gram suiker
- 8 rode pruimen
|
|
bereiding: |
|
|
- De couverture 'au bain marie' smelten en met de eidooier vermengen tot een gladde massa.
- De cognac iets verwarmen en hierin de geweekte gelatine oplossen en aan de couverturemassa toevoegen.
- De eiwitten met de 12,5 gram suiker stijf kloppen, en de slagroom met de 32 gram suiker stijf kloppen. Nu eerst de opgeslagen eiwitten door de couverturemassa spatelen en daarna de opgeslagen slagroom door de massa spatelen. Tot gebruik koud zetten in de koelkast.
- Voor de compote heeft U 2 mooie rode gewassen pruimen per persoon nodig. Deze hafveren en de pit eruit halen. Snij de helften in 3 of 4 gelijke partjes en doe deze in een pan met een beetje water met suiker. Laat de pruimen nu langzaam gaar stoven. De partjes mogen wel heel blijven. De compote krijgt een mooie rode kleur en behoud zijn eigen smaak.
- Af laten koelen in de koelkast.
- Voor de presentatie van dit dessert schept U op het midden van het bord de compote met hierop de quenelles van de chocolademousse. Afgarneren met iets van chocolade en een takje mint. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|