laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Champignon-biersoep
  ingrediënten:
   
  • 150 gram champignons
  • 4 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 5 dl water of groentebouillon
  • 2? dl bier (pils)
  • 1 laurierblad
  • zout
  • peper
  • 2 el fijngehakte peterselie
  bereiding:
    - Maak de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de champignons ca. 2 minuten. Maak de ui schoon en snij hem klein. Voeg de ui aan de champignons toe en fruit het geheel nog eens 5 minuten. Roer de bloem door het champignon-uienmengsel. Voeg de tomatenpuree toe en daarna, onder voortdurend roeren het water of de bouillon en het bier.
- Breng de soep aan de kook en blijf roeren tot een gebonden geheel is ontstaan. Voeg het laurierblad en zout en peper naar smaak toe en laat de soep nog ca. 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg 5 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de peterselie aan de soep toe.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats