laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gevulde kalfskotelet met verse tomaten
  ingrediënten:
   
  • 4 kalfskoteletten
  • 4 tomaten
  • 50 g boter (bakboter)
  • 1 ui
  • 800 g aardappelen (Parisienne-aardappelen)
  • 0.5 dl kalfsfond
  • 0.25 kroppen sla
  • 1 courgette
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook
  bereiding:
    - De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten, goed laten uitlekken en het vruchtvlees in blokjes snijden. Een kleine hoeveelheid opzij houden voor de afwerking.
- De gekruide kalfskoteletten aan beide kanten bakken in boter en warm houden.
- De gehakte ui fruiten in een klontje boter en de blokjes tomaat, peper, zout en geperste knoflook toevoegen. Het mengsel op een zeer zacht vuurtje en zonder deksel gedurende 15 minuten laten sudderen, zodat het meeste vocht verdampt.
- De geschilde aardappelen zachtjes gaar laten smoren in de kalfsfond. Nu en dan roeren.
- De kropslablaadjes blancheren en laten uitlekken.
- De courgette in fijne plakjes snijden en even fruiten in boter.
- De gestoofde tomaten laten uitlekken in een fijn vergiet en dan meteen een hoopje leggen op iedere kotelet. De koteletten omwikkelen met de kropslablaadjes en ze op borden schikken.
- Afwerken met plakjes courgette en opzijgehouden blokjes tomaat. Opdienen met de gesmoorde aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats