laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Zeewolf met jonge groentjes in botersaus met citro
  ingrediënten:
   
  • 4 zeewolffilet van 200 g
  • 4 porties gemengde jonge groenten (wortels, selderijstengels, asperges, doperwtjes, peultjes...)
  • 1 tomaat
  • hoeveboter
  • peper en zout[color=blue:8bb3bd301f]
  • **voor de botersaus:[/color:8bb3bd301f]
  • ca. 100 g hoeveboter
  • 1/2 sjalotje
  • 1/2 dl witte wijn
  • enkele druppels champagne-azijn of een andere goede wijnazijn
  • bosje verse koriander
  • toefje citroenmelisse
  • 1 scheutje room
  • peper en zout
  bereiding:
    - Snijd de wortels, de selderij en de asperges in sierlijke stukjes.
- Kook al de jonge groenten beetgaar in gezouten water. Strooi er wat peper en zout op en smoor ze dan kort in gesmolten boter. Houd ze warm.
- Verwijder vel en pitjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in ruitjes.
- Voor de botersaus: laat de wijn inkoken met een greepje gehakte sjalot, de champagne-azijn en de room. Voeg ook wat fijngesnipperde citroenmelisse en koriander toe. Klop de saus dan op met stukjes boter.
- Kruid de zeewolffilets met peper en zout. Bak de visfilet kort gaar in hete boter en houd warm.
- Verdeel de jonge groenten in 4 porties en schik ze, met behulp van een vormring, in het midden van warme borden. Leg de vis op de groenten. Versier elk bord met ruitjes tomaat en plukjes verse koriander. Lepel er een breed lint kruidige botersaus rond. Serveer met gekookte aardappelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats