Champignonragout met trappistenbier |
|
ingrediënten: |
|
|
- 85 g boter
- 2 uien in fijne ringen
- 300 g in dikke schijfjes gesneden champignons
- 300 g oesterzwammen; in schijfjes gesneden als ze te groot zijn
- 200 ml Orval trappistenbier
- 300 ml dikke room
- peper en zout
- 300 g bladerdeeg
- 8 sneetjes Orvalkaas
|
|
bereiding: |
|
|
- Verwarm de oven voor op 220 C (stand 7 voor gasovens).
- Smelt boter in een grote steelpan, voeg de uien toe en stoof 5 minuten op een laag vuur tot ze glazig zijn maar niet bruin. Doe de paddestoelen erbij en laat nog 5 minuten sudderen, giet het bier en de room erbij, kruid en laat 20 tot 25 minuten sudderen.
- Rol het bladerdeeg uit tot het 5 mm dik is. Snijd er 4 grote vierkanten uit. Leg op een bevochtigde bakplaat en laat 10 minuten bakken tot ze goed goudbruin zijn. Leg enkele minuten op een rooster. Snijd de plakjes bladerdeeg middendoor en leg de onderkanten op vier vuurvaste borden.
- Verdeel het champignonmengsel over de bodempjes en leg op elk twee schijfjes kaas. Plaats 5 seconden onder een hete grill. Leg de dekseltjes erop en serveer onmiddellijk. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|