laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appel Slagroomcoupe
  ingrediënten:
   
  • 1 kg moesappelen
  • ca 150 gram basterd suiker
  • het sap van 1 sinaasappel
  • 3 dl room
  • groene voedselkleurstof
  • 4 lange vingers
  bereiding:
    - Schil de appels, snijd ze in plakjes en doe ze in een ovenschotel met de suiker en het sinaasappelsap
- Doe het deksel op de schotel en zet deze 30 minuten in de oven op een temperatuur van 175 - 190 graden tot de appels helemaal gesmolten zijn. Wrijf de appels desgewenst door een zeef.
- Laat de appelmoes afkoelen. Klop de slagroom stijf en schep het door de appelmoes.
- Kleur de helft van de moes met de groene kleurstof die druppelsgewijze aan de room moet worden toegevoegd.
- Vul de glazen om en om met een laag lichte en een laag donkere moes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats