laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kermis smoutebollen
  ingrediënten:
   
  • 250 gr bloem
  • 20 gr verse gist
  • 1 dl melk
  • 1 dl water
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 vanillestok (of kaneel)
  • 4 eieren
  • bloemsuiker
  bereiding:
    Kook de melk met de in 2 gesneden vanillestok Los de gist op in lauw water Meng de bloem en het gistmengsel Meng de eierdooier en de lauwe melk en voeg die beetje bij beetje toe aan het deeg Klop de eiwitten stijf met suiker en meng die voorzichtig onder het deeg Laat het deeg 15 min rijzen Schep met een lepel het deeg in een frituurpan op maximum temperatuur 3 à 4 min
Serveer in een puntzak met massa's bloemsuiker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats