|
|
|
Gebakken banaan met gember-notensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
- 40 gram pecannoten,
- 1 dl. gembersiroop,
- 4 eetlepels slagroom,
- 2 bananen (niet te rijp),
- 25 gram roomboter.
|
|
bereiding: |
|
|
Hak de noten grof. Breng de siroop met de slagroom en de noten op een matig hoog vuur aan de kook en laat het mengsel circa 5 minuten pruttelen tot het is ingedikt. Roer wel af en toe. Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Snij ze in stukjes van circa 4 centimeter. Verhit de boter en bak de banaan in circa 3 minuten rondom bruin. Verdeel de banaan over 4 schaaltjes. Verwarm de gember-notensaus en schenk over de banaan.
Serveren met vanille-ijs. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|