Rauwe ham met dragon en peren |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1 ei
- 2 eetlepels fijne tafelsuiker
- 3 eetlepels dragonazijn
- 45 cl dikke room
- 16 dungesneden plakken Parmaham
- 4 rijpe peren
- 50 g gepelde walnoten
- Verse dragon
|
|
bereiding: |
|
|
- Klop het ei, de tafelsuiker en de dragonazijn in een kom au bainmarie totdat een dik mengsel ontstaat.
- Haal de kom uit het warme water en blijf kloppen tot het mengsel koud is.
- Klop de room stijf en spatel die door het mengsel.
- Dek de schaal af en zet hem in de koekkast.
- Halveer een peer, schil hem en verwijder het klokhuis.
- Drapeer op ieder bord twee plakken ham en leg daarop een halve peer.
- Verdeel de saus over de peer en strooi er de gehakte walnoten en fijngehakte dragon over.
- Direct opdienen.
TIP:
- Vervang als u wilt de rauwe ham door gerookte zalm |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|