Roergebakken prei met quorn en amandelen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 75 g snelkookrijst
- 1/2 pakje Quornstukjes (? 175 g)
- 1 zakje panklare prei (ca. 250 g)
- 10 garneeramandelen (zakje ? 45 g)
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- zout, peper
- 1 eetlepel olie
- eventueel 2 theelepels (geroosterde) sesamzaadjes
- wok of hapjespan
|
|
bereiding: |
|
|
- Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.
- Als de sesamzaadjes niet geroosterd zijn, dan deze in een droge koekepan roosteren.
- Intussen Quorn in reepjes snijden. In wok olie verhitten en Quornreepjes al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Prei, amandelen en gemberpoeder toevoegen en al omscheppend op hoog vuur ca. 3 minuten meebakken. Sojasaus en gembersiroop erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
- Rijst op bord scheppen en prei/Quornmengsel erover verdelen. - Bestrooien met sesamzaadjes. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|