|
|
- Schil de appelen met een scherp mesje. Verdeel ze in 4 en verwijder het klokhuis. Snij elk deel nog eens in 4 partjes, zodat u maantjes krijgt.
Bak de partjes Jonagold goudgeel in een noot boter. Verwijder de
appelpartjes en hou ze warm (zorg ervoor dat de partjes niet gekraakt
worden).
- Dep de kalfsmedaillons droog met absorberend papier. Geef ze een mooie ronde vorm en knoop er een eindje keukentouw omheen. Kruid met peper en zout.
- Bak de kalfsmedaillons aan beide zijden bruin in een noot boter, maar zorg ervoor dat het vlees binnenin licht rose blijft.
Neem ze uit de pan en verwijder de bakboter.
Maak de aanbaksels los met de calvados. Doe er de room bij en kook in
tot sausdikte. Controleer de kruiding en roer een nootje koude boter
door en zeef.
- Warm de kalfsmedaillons en de Jonagoldpartjes nog even op in een hete oven.
- Schik zes appelpartjes in een waaier op het bord. Daartegen plaatst u de kalfsmedaillons. Vooraan lepelt u wat saus. Garneer met een boeketje waterkers.
- Serveer hierbij dikke frieten, voorgebakken op 130? en afgebakken op 180?. en de resterende appelpartjes bij. |