laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolate profiteroles (chocolade soesjes)
  ingrediënten:
   

    Deeg:
    125 ml water
    50 g boter
    zout
    1 theelepel basterdsuiker
    75 g gezeefde bloem
    2 eieren

    Vulling:
    300 ml slagroom

    Saus:
    100 g donkere chocolade
    100 ml slaroom
    boter
  bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Vet de bakplaat in. Giet het water in een kleine pan, voeg 50 gram in stukjes gesneden boter toe, samen met de zout en suiker. Zet de pan op een gematigd vuur en verwarm zonder te koken, totdat de boter gesmolten is. Breng het dan aan de kook en voeg alle bloem in ??n keer toe, onderwijl roerend met een houten lepel. Neem de pan van het vuur en roer de substantie door tot het deeg als een bal van de pan loslaat. Laat het ongeveer 5 minuten afkoelen. Roer de eieren 1 voor 1 door het deeg heen. Roer nadat de eieren geheel door het deeg zijn opgenomen nog 2-3 minuten goed door.

Lepel het deeg in een puntzak met een tuit van 1 cm doorsnede en spuit toefjes zo groot als een walnoot op de beboterde bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de toefjes, aangezien ze tijdens het bakken groter worden.

Doop je vinger in koud water en strijk de bovenkant van de soesjes voorzichtig glad. Bak ze ongeveer 25-30 minuten in de oven, totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal de bakplaat uit de oven en gebruik een spies om een klein gaatje in de bodem van elke soes te prikken. Leg ze op hun zij en plaats ze voor 5 minuten in de oven, zodat de binnenkant droogt. Leg ze vervolgens op een rooster en laat ze afkoelen.

Klop de slagroom tot zachte pieken en gebruik een puntzak met een smalle tuit om de soesjes te vullen met de slagroom. Stapel de soesjes op een schaal.

Smelt de chocolade samen met de slagroom au-bain-marie. Als de chocolade zacht is, voeg dan wat boter toe en roer goed door. Giet vlak voor het serveren deze saus over de soesjes heen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats