Kaasschnitzel met geroosterde tomaten |
|
ingrediënten: |
|
|
2 schaaltjes cherry(tros)tomaten
2 eetIepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie
400 g leerdammer caracterekaas
1 zakje verse basilicum (15 g)
4 plakken Coburgerham of 8 plakjes rauwe boerenham
4 eetlepels bloem
2 eieren
8 eetlepels paneermeel
zout (versgemalen)
peper
ingevette lage ovenschaal |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 200 graden. Tomaten voorzichtig wassen. Tomaten (met takjes) in ovenschaal leggen, balsamicoazijn en 1 eetlepel olie erover schenken. Tomaten in midden van oven ca. 15 minuten roosteren, tot schil openbarst.
Intussen korst van kaas snijden. Kaas in vier gelijke stukken van ca. 5 x 10 cm en 1 cm dik snijden. Op elk stuk kaas enkele blaadjes basilicum leggen. Kaas met plakjes ham omwikkelen. D Bloem boven bord zeven. Eieren in diep bord loskloppen. Paneermeel op bord strooien. Kaasplakken eerst door bloem, dan door eieren en vervolgens door paneermeel wentelen.
In grote koekenpan met antiaanbaklaag rest van olie verhitten en kaasplakken op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin bakken; halverwege omdraaien. Geroosterde tomaten uit oven nemen en met zout en peper bestrooien. Kaassschnitzels serveren met geroosterde tomaten en garneren met overgebleven basilicum. Lekker met warm stokbrood. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|