laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Visrolletjes met amandelvulling
  ingrediënten:
   

    1 envelop saffraandraadjes
    2 el roomboter
    200 g amandelspijs
    1 tl citroenrasp
    1 tl kaneelpoeder
    2 el poedersuiker
    2 uien
    zwarte peper
    12 schol- of tongfilets
    12 cocktailprikkers
  bereiding:
    Saffraan in kommetje met 0,125 l water weken. Boter verhitten en vermengen met amandelspijs, poedersuiker, citroenrasp en kaneelpoeder. Uien pellen en snipperen.

Oven voorverwarmen op 200 graden en lage, wijde ovenschaal invetten. Uisnippers op bodem verdelen en bestrooien met peper. Visfilets aan 1 kant bestrooien met peper, bestrijken met amandelpuree, oprollen en vaststeken met een cocktailprikker. Zorg dat je 1/3 van de puree over houdt!
Visrolletjes in schaal leggen en saffraanwater erover gieten. Bestrooien met peper en rest van puree erover verdelen. Overgebleven boter in vlokjes erover verdelen.

In midden van de oven in 12 minuten gaar bakken. Dan oven naar hoogste stand schakelen en in enkele minuten licht goudbruin korstje laten krijgen.

Serveren met couscous en salade van venkel, sinaasappel en komkommer.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats