|
|
|
Rosbief met druiven van Corinthe |
|
ingrediënten: |
|
|
- 1,5 kg rosbief samengebonden tot een gebraad maar zonder vetspek
- 1 teenje knoflook
- 150 g druiven van Corinthe
- 2 glazen Medoc
- 1 potje gelei van Medoc-wijn
- bieslook
- boter
- zout, steakpeper
|
|
bereiding: |
|
|
- Laat de druiven gedurende verschillende uren weken in de Medoc-wijn.
- De oven voorverwarmen op stand 8. Strijk het gebraad goed in met het teentje knoflook; bestrooi het met steakpeper.
- Beboter een ovenschaal, leg het gebraad erin en laat het 45 min. braden. Als het gebraad klaar is, leg het in een andere schotel en houd het warm. Neem de braadschaal, blus met gelei van Medoc-wijn, voeg zout toe, verwarm gedurende 5 min. en voeg er de druiven aan toe. Voeg een beetje boter toe.
- Snij de rosbief in sneetjes en leg ze op een dienschotel, voeg zout toe en overgiet het gebraad met de gelei van de wijn en de druiven. Bestrooi met gehakte bieslook en dien op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|