Strudel van venkel, spinazie en aardappelrösti met |
|
ingrediënten: |
|
|
[color=blue:ed98612250]- **Strudel:[/color:ed98612250]
- 200 gr. venkel
- 200 gr. spinazie
- 3 sjalotjes (fijngesnipperd)
- 200 gr. aardappels
- 1 pak fillodeeg
- olijfolie
- 2 eiwitten
- zout
- peper[color=blue:ed98612250]
- **tomaten paprikasaus:[/color:ed98612250]
- 1 sjalotje (fijngesnipperd)
- 1 teentje knoflook
- 400 gr. gepelde tomaten (in blik)
- 150 gr. rode paprika (gepoft)
- 1 eetlep. olijfolie
- zout
- peper
|
|
bereiding: |
|
|
- De venkel in kleine blokjes snijden en gaar koken.
- Spinazie goed wassen en zeer kort blancheren. Direct koud spoelen.
- De groenten goed laten uitlekken!
- De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
- Dit aardappelmengsel met wat olijfolie als kleine pannenkoekjes bakken (rösti).
- Fillodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
- Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
- Hierop een pannenkoekje van aardappel leggen, hier weer een laagje spinazie en als laatste wat venkel erover verdelen.
- Tijdens ieder laagje een klein beetje zout en peper toevoegen.
- Alles oprollen en in een voorverwarmde oven van 180 graden ca. 14 minuten bakken.
- Sjalotje met de uitgeperste knoflook in de olijfolie fruiten.
- De tomaten en gepofte paprika toevoegen. Alles aan de kook brengen en in de keukenmachine fijnmalen tot een gladde saus.
- Op smaak brengen met zout en peper. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|