laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Strudel van venkel, spinazie en aardappelrösti met
  ingrediënten:
   
    [color=blue:ed98612250]
  • **Strudel:[/color:ed98612250]
  • 200 gr. venkel
  • 200 gr. spinazie
  • 3 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 200 gr. aardappels
  • 1 pak fillodeeg
  • olijfolie
  • 2 eiwitten
  • zout
  • peper[color=blue:ed98612250]
  • **tomaten paprikasaus:[/color:ed98612250]
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr. gepelde tomaten (in blik)
  • 150 gr. rode paprika (gepoft)
  • 1 eetlep. olijfolie
  • zout
  • peper
  bereiding:
    - De venkel in kleine blokjes snijden en gaar koken.
- Spinazie goed wassen en zeer kort blancheren. Direct koud spoelen.
- De groenten goed laten uitlekken!
- De aardappels raspen en samen met de gehakte sjalotjes mengen.
- Dit aardappelmengsel met wat olijfolie als kleine pannenkoekjes bakken (rösti).
- Fillodeeg uitleggen en in de gewenste grootte snijden.
- Twee laagjes op elkaar leggen en insmeren met het eiwit.
- Hierop een pannenkoekje van aardappel leggen, hier weer een laagje spinazie en als laatste wat venkel erover verdelen.
- Tijdens ieder laagje een klein beetje zout en peper toevoegen.
- Alles oprollen en in een voorverwarmde oven van 180 graden ca. 14 minuten bakken.
- Sjalotje met de uitgeperste knoflook in de olijfolie fruiten.
- De tomaten en gepofte paprika toevoegen. Alles aan de kook brengen en in de keukenmachine fijnmalen tot een gladde saus.
- Op smaak brengen met zout en peper.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats