|
|
|
Goulash in de snelkookpan |
|
ingrediënten: |
|
|
- 700 gram rundvlees (schouder)
- 2 uien
- 150 gram doorregen spek in blokjes
- 1 el boter
- zout, versgemalen peper
- 1-2 paprikapoeder (scherp)
- 1 kilo bloemig kokende aardappelen
- 4 el room.
|
|
bereiding: |
|
|
Snijd het vlees in grove stukken en snipper de ui grof. Verhit de boter in de snelkookpan en bak het vlees hierin even aan, voeg het spek en de ui toe en bak deze al roerend mee tot de ui glazig is. Kruid daarna het geheel met zout, flink wat versgemalen peper en het paprikapoeder. Voeg dan 2 dl water toe, sluit de pan en stoof het geheel (bij druk 1) 35 minuten. Snijd ondertussen de geschilde aardappelen klein en doe deze in een inzetbakje. Zet dit na de eerste kooktijd in de pan en laat de goulash nog eens 10 minuten (bij druk 1) koken. Voeg voor het serveren de room toe.
Voeg desgewenst wat karwij (kummel) aan de goulash toe. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|