laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kwarktaart
  ingrediënten:
   
  • 300 g kruimeldeeg
  • 300 g kwark (platte kaas)
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 25 cl melk
  • 1 klein potje room
  • 50 g zetmeel
  • 25 g bloem
  • vanillesuiker
  • de geraspte schil van een citroen
  bereiding:
    - Rol het kruimeldeeg uit. Meng de kwark in een pot met de 4 eierdooiers en de suiker; voeg er het zetmeel en de in de melk opgeloste bloem, de room, de vanille en de geraspte citroenschil aan toe.
- Klop het eiwit tot schuim en roer het voorzichtig onder het mengsel; bedek het deeg met het verkregen mengsel. Zet het gedurende 30 min. in een warme oven.
- Na het bakken keert u de taart om op een rooster (om te vermijden dat de kwark inzakt). Nog lauw zet u de taart in haar normale positie en bestrooi met poedersuiker.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats