|
|
|
Scherp-zure Thaise kippensoep met koriander en cit |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:- 200 gram kipfilet, gesneden in kleine plakjes
- 800 ml kippenbouillon
- 4 dunne plakjes laos
- 1 stengel citroengras
- 4 blaadjes citroenblad
- 4 eetlepels vissaus
- 3-6 rode pepertjes (rawit)
- 4 eetlepels citroensap
- 2 kleine tomaten (in 8 partjes gesneden)
- 5 takjes versneden verse bladkoriander
- 2 takjes gesneden bosui
- 150 gram in 4 partjes gesneden champignons
|
|
bereiding: |
|
|
- De basis wordt gevormd door de kippenbouillon. Bouillon heet maken. Roer de laos, tomaat, citroenblad, citroengras, de pepertjes en de stukjes kipfilet er door en koken tot de kipfilet net gaar is. Voeg het citroensap en de vissaus er door en laat nog even koken. Voeg de gesneden champignons toe, kort koken en uitzetten.
- Verdeel de fijn gesneden bladkoriander en de bosui over 4 soepkommen en giet de soep er over heen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|