|
|
- Wrijf de lever in met de sinaasappellikeur en laat hem ca 30 minuten
trekken.
- Maak de broccoli schoon en snij de stengels van de kroon. Pel de
stengels en snij ze doormidden. Kook ze gedurende ca 3 minuten in
lichtgezouten water, verfris ze onder de koude kraan en hak ze klein.
Kook de broccoliroosjes in het water van de stengels beetgaar. Hou ze
warm.
- Snij de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en sij de partjes tussen de
vliesjes uit. Vang het sap op.
- Laat de suiker, samen met 2 eetlepels water, karameliseren. Voeg er,
wanner de suiker lichtbruin en stroperig is, het sinaasappelsap bij en
laat dit inkoken tot de gestolde suiker opgelost is. Voeg er de
peperbesjes en de sinaasappelpartjes aan toe en hou de saus warm.
Smelt een nootje boter en bak de lever aan beide zijden. Laat hem
vervolgens ca 5 minuten rusten.
- Smelt opnieuw een nootje boter en verwarm er de broccolistukjes in.
Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de broccolistukjes over 4 warme borden en schik er de lever op.
Overgiet met de saus, verdeel de sinaasappelpartjes op de lever en leg
er de broccoliroosjes in een kring rond. |