laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Warme salade van biefstuk, champignons en gedroogd
  ingrediënten:
   
  • 4 biefstukjes (à 125 g)
  • 8 tomaten (gedroogd, op olijfolie + wat van de olie)
  • 1 theelepel zwarte peper (grofgemalen)
  • 200 g champignons
  • 4 eetlepels balsalmico-azijn
  • 1 theelepel franse mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels tomatensap
  • 200 g gemengde salade
  bereiding:
    - Wrijf (masseer) de biefstukken in met een lepeltje van de tomatenolie en de peper.
- Snijd de gedroogde tomaten in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Roer een dressing van de azijn, de mosterd, de mayonaise, het tomatensap en de tomatenolie.
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag, draai het vuur iets lager en bak de biefstuk (zonder toevoeging van extra vet) aan beide kanten bruin en rosé van binnen (ca. 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de biefstuk). Beweeg het vlees tijdens het bakken langzaam over de bodem van de pan. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
- Bak de champignons al omscheppende 3 minuten in de droge koekenpan, op een hoog vuur.
- Verdeel de sla, de warme champignons, de reepjes gedroogde tomaat en de sla over 4 borden.
- Snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg ze op de salade.
- Lekker met warm ciabattabrood.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats