laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Geflambeerde biefstuk met groene peper
  ingrediënten:
   
  • 4 gepelde biefstukken van elk 180 g
  • 30 g boter
  • 1 klein glaasje cognac
  • 1 dl room
  • 1 dl ingekookte fond
  • 40 g groene peperbolletjes, uitgelekt

  • zout
  • 1 bosje water- of tuinkers
  bereiding:
    - Bak de biefstukken 2 à 3 min. aan elke kant in een pan met de helft van de boter. Zout het vlees
- Giet de cognac over het vlees en flambeer het. Doof de vlammen met een deksel.
- Neem de geflambeerde biefstukken uit de pan. Houd ze warm tussen twee diepe borden.
- Giet de room en de gekookte fond bij de braadjus. Laat gedurende 1 min. op hoog vuur inkoken. Doof het vuur. Roer de rest van de boter door de saus. Meng de uitgelekte peperbolletjes bij de saus. Laat niet meer koken.
- Schik de biefstukken op een schotel. Overgiet met de pepersaus. Versier het vlees met een toefje waterkers of tuinkers. Dien zeer warm op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats