Geflambeerde biefstuk met groene peper |
|
ingrediënten: |
|
|
- 4 gepelde biefstukken van elk 180 g
- 30 g boter
- 1 klein glaasje cognac
- 1 dl room
- 1 dl ingekookte fond
- 40 g groene peperbolletjes, uitgelekt
-
zout - 1 bosje water- of tuinkers
|
|
bereiding: |
|
|
- Bak de biefstukken 2 à 3 min. aan elke kant in een pan met de helft van de boter. Zout het vlees
- Giet de cognac over het vlees en flambeer het. Doof de vlammen met een deksel.
- Neem de geflambeerde biefstukken uit de pan. Houd ze warm tussen twee diepe borden.
- Giet de room en de gekookte fond bij de braadjus. Laat gedurende 1 min. op hoog vuur inkoken. Doof het vuur. Roer de rest van de boter door de saus. Meng de uitgelekte peperbolletjes bij de saus. Laat niet meer koken.
- Schik de biefstukken op een schotel. Overgiet met de pepersaus. Versier het vlees met een toefje waterkers of tuinkers. Dien zeer warm op. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|