|
|
|
Asperges met Vis en Jenever |
|
ingrediënten: |
|
|
- 600 g asperges
- 4 visfilets van 250 g elk
- peper, zout
- mosterd
- 50 g boter
- 100 g paneermeel
- bieslook
- nootmuskaat
- 4 dl visfumet
- 2 dl jenever
- cayennepeper
- saffraan
- gerookte Ardeense ham
|
|
bereiding: |
|
|
- Kook de asperges beetgaar in gezouten water. Kruid de visfilets met zout en peper. Bestrijk ze met een panade van een kofffielepel mosterd, 50 g boter, 100 g paneermeel, een weinig gehakte bieslook en muskaatnoot. Schik de vis in een braadschotel en overgiet met 4 dl visfumet en 2 dl jenever. Zet 20 minuten op 180 graden C in de oven.
- Neem nu de visfilets uit de pan en werk de saus op met een klontje boter en breng op smaak met cayennepeper en een snuifje saffraan.
- Warm de asperges op in de saus en schik ze op de borden met de filets.
- Garneer met een spiegeltje saus en reepjes gerookte Ardeense ham..
- Dien op met een lepel smeuige puree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|