|
|
|
Vegetarische nasi goreng |
|
ingrediënten: |
|
|
- 400 gr. zilvervliesrijst
- 250 gr. champignon, verse
- 1 kleine prei
- 50 gr. tauge
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl. verse gehakte bladselderij
- 1 tl. sambal oelek
- 1 el. sojasaus, ongesuikerde
- 1 tl. korianderzaad, gemalen
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 tl. serehpoeder
- 1 tl. laos, gemalen
|
|
bereiding: |
|
|
- **U kunt eventueel vier eiwitten bakken in de koekenpan met anti-aanbaklaag en op de nasi serveren**
- Benodigde materialen: een koekenpan of een wok met anti-aanbaklaag. In plaats van 1 eetlepel kikkoman-sojasaus kunt u ook 1 theelepel tamari gebruiken.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in vieren. Snipper de helft van de uien grof en snijd de andere helft van de uien in ringen.
- Verhit de koekenpan of de wok en bak de champignons op een heet vuur tot er vocht uitkomt. Voeg dan de ui, knoflook en prei toe en bak dit 5 minuten in het vocht van de champignons. Voeg op het laatst de tauge toe.
- Roer er de bladselderij, gemberpoeder, laospoeder, serehpoeder, korianderpoeder, sambal oelek en kikkoman-sojasaus (of tamari) door. Meng de drooggekookte rijst met de groenten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|