laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kippendrumsticks met venkel en abrikozen
  ingrediënten:
   
  • 12 drumsticks(kippenboutjes)
  • 1 venkel
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 1,5 dl witte wijn
  • 1 el ciderazijn
  • 2 el boter
  • 1 el kruidentuiltje
  • 1 el dragon
  • sausbinder
  • peper en zout
  bereiding:
    Voorbereiding:
- Laat de drumsticks oppervlakkig ontdooien (indien nodig)
- Snij de venkel in kleine blokjes.

Bereiding:
- ** de dag voordien**
- Verhit 2 el boter in een stoofpot en kleur de drumsticks rondom goudbruin, kruid met peper en zout en 1 el kruidentuiltje.
- Voeg de blokjes venkel en de witte wijn toe en laat afgedekt 20 à 25 minuten stoven.
- Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat nog 10 minuten stoven. Zet de stoofpot koel weg.
- ** de dag zelf**
- Verwarm op een zacht vuur, haal de drumsticks uit de pot en bind de saus lichtjes met sausbinder, breng op smaak met 1 el dragon en 1 el ciderazijn.
- Giet de saus over de drumsticks en serveer met kroketjes of verse pasta.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats