 |
|
 |
Kippendrumsticks met venkel en abrikozen |
|
ingrediënten: |
|
|
- 12 drumsticks(kippenboutjes)
- 1 venkel
- 200 gr gedroogde abrikozen
- 1,5 dl witte wijn
- 1 el ciderazijn
- 2 el boter
- 1 el kruidentuiltje
- 1 el dragon
- sausbinder
- peper en zout
|
|
bereiding: |
|
|
Voorbereiding:
- Laat de drumsticks oppervlakkig ontdooien (indien nodig)
- Snij de venkel in kleine blokjes.
Bereiding:
- ** de dag voordien**
- Verhit 2 el boter in een stoofpot en kleur de drumsticks rondom goudbruin, kruid met peper en zout en 1 el kruidentuiltje.
- Voeg de blokjes venkel en de witte wijn toe en laat afgedekt 20 à 25 minuten stoven.
- Voeg de gedroogde abrikozen toe en laat nog 10 minuten stoven. Zet de stoofpot koel weg.
- ** de dag zelf**
- Verwarm op een zacht vuur, haal de drumsticks uit de pot en bind de saus lichtjes met sausbinder, breng op smaak met 1 el dragon en 1 el ciderazijn.
- Giet de saus over de drumsticks en serveer met kroketjes of verse pasta. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |
|
|